Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Белтъчно кремообразно руло "Белтъчен крем с кашу" за Сирни Заговезни със сурово кашу приготвено с кристална захар и щипка готварска сол

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за белтъчно кремообразно руло "Белтъчен крем с кашу" за Сирни Заговезни със сурово кашу приготвено с кристална захар и щипка готварска сол
1. Белтъци - 2 бр.
2. Кристална захар - 350 гр.
3. Сол - четвърт чаена лъжичка
4. Сурово кашу - 50 гр.
5. Слънчогледово олио - 50 мл.
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Кашу - за поръсване и украса
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Напоследък правя различни видове рула. Така реших да пробвам да направя белтъчно кремообразно руло със сурово кашу. Невероятно вкусно руло се получи. Ефирен крем с нежен аромат на кашу с топяща се ронлива коричка.

РЕЦЕПТАТА

Внимателно отделете белтъците от жълтъците. Сипете белтъците в по-голяма купа. Добавете кристалната захар и солта. Разбийте с миксер до получаване на белтъчна гъста смес. При необходимост добавете още захар и разбийте докато сместта се сгъсти и спре да се разтича. Сипете слънчогледово олио във форма за печене на рула. Разнесете мазнината и намазнете формата до ръбовете. Сипете половината от белтъчната смес и леко я загладете. Имайте предвид, че сместта се сипва трудно и съответно заглаждането е трудно. Най-удачен вариант е да заглаждате с обратната страна на супена лъжица. Подредете суровото кашу без да го начупвате. Покрийте с втората част от белтъчната смес и загладете. Поставете тавата във фурната. Запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 18 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и поради това, времето за запичане е ориентировъчно. Покрийте белтъчния крем с по-дебела хартия за печене. Хартиите за печене са тънки. Сгънете хартията за печене на поне 3 слоя. Изключително удачен вариант за покриване на печива са хартиените пликове от брашно и кристална захар. Хартиените пликове от брашно са достатъчно дебели. Разтворете плика и покрийте с вътрешната "бяла" страна, която е съхранявала брашното или захарта. Към реотаните да е външната страна на плика. Не покривайте плътно. Поставете хартията без да я притискате за да може да циркулира горещия въздух.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поръсете горния слой на белтъчната смес със смляно или рендосано кашу и/или украсете с цели ядки кашу.

В  "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове печива с яйца и техни производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!