Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Яйца на очи "Беконови ролца с БГсирене" запечени на фурна с бекон, червен сладък пипер и пълнени ролца от бекон с краве бяло сирене гарнирани с кисело мляко от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за яйца на очи "Беконови ролца с БГсирене" запечени на фурна с бекон, червен сладък пипер и пълнени ролца от бекон с краве бяло сирене гарнирани с кисело мляко от България
ОСНОВНИ ПРОДУКТИ
1. Яйца - 6 бр. (за 2 порции)
2. Бекон - 10 бр. (за 2 порции)
3. Краве бяло сирене - 200 гр.
4. Червен сладък пипер - 1 чаена лъжичка
5. Слънчогледово олио - 50 мл. (за тавата)
ЗА ГАРНИРАНЕ
1. Кисело мляко - 6 супени лъжици (за 2 порции)
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Червен лют пипер - поръсва се на вкус
2. Черен пипер - поръсва се на вкус
3. Чесън - 4 скилидки (за 2 порции)
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Голяма вкусно, вкусна вкусотия (вкуснотия) вплела обичани български продукти, които макар и съвсем малко на брой (като количество) обогатяват и насищат вкуса на яйцата и бекона. Червеният сладък пипер е идеалната подправка за кравето бяло сирене, което се овкусява от превъзходния вкус на запечените беконови ролца. Киселото мляко внася свежа, ободряваща и обогатяваща нотка, която идеално хармонира със сиренето, бекона и яйцата.

РЕЦЕПТАТА

Сипете слънчогледовото олио в плоска тава за печене и го размажете равномерно. Подредете 4 беконови ивички в тавата (2 по 2), така че да са ясно оформени за 2-те порции. Разпределете сиренето на три части. Нарежете малки продълговати парченца за беконовите ролца. Поставете по едно продълговато парченце сирене в бекона и го поръсете с червен сладък пипер. Завийте сиренцата в беконовите ивички на ролца. Подредете ролцата в тавата.

Втората част от сиренето я нарежете на средно дебели парченца и ги подредете между ивичките бекон в средата на тавата. Третата част от сиренето я надробете върху беконовите ивички. Поръсете с червен пипер сиренето и добавете яйцата (подредете сиренето, бекона, ролцата и яйцата по ваше желание и усмотрение). Поставете тавата в предварително загрятата фурна (поне 5 минути да я загреете). Запечете на фурна без вентилатор на 160 градуса за около 17 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с хартия или фолио за печене. Степента на запичане зависи от вашия вкус (по-рохки яйца и леко запечен бекон или малко по-препечен бекон).

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Сипете по 3 супени лъжици кисело мляко в чиниите и го разпределете по дъното на чиниите (като млечна основа). Поставете по равно количество от яйцата с бекона върху киселото мляко и подредете беконовите ролца с кравето бяло сирене.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поръсете готовите порции с черен пипер и/или лют червен пипер на вкус. Добавете обелен и нарязан на едро чесън заедно с надробеното сирене върху беконовите ивички преди да запечете ястието.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове ястия с яйца, бекон, сирене и колбаси, салати, супи и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!