Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Пълнени червени пресни чушки "Надонак с БГсирене" запечени на фурна с плънка от наденица, яйца и краве бяло сирене гарнирани със свеж спанак и кисело мляко от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за пълнени червени пресни чушки "Надонак с БГсирене" запечени на фурна с плънка от наденица, яйца и краве бяло сирене гарнирани със свеж спанак и кисело мляко от България
ОСНОВНИ ПРОДУКТИ
1. Червени чушки - 1 кг. (пресни)
2. Наденица - 2 бр. (родопска)
3. Спанак - 50 гр. (пресен)
4. Кромид лук - 1 бр.

5. Слънчогледово олио - 70 мл.

6. Сол - четвърт супена лъжица
7. Вода - 1 литър
ЗА ПЛЪНКАТА
1. Наденица - 2 бр. (родопска)
2. Яйца - 2 бр.
3. Краве бяло сирене - 150 гр.
ЗА ГАРНИРАНЕ
1. Кисело мляко - 4 супени лъжици (за 2 порции)
2. Спанак - 6 бр. листа (за 2 порции)
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Лют червен пипер - добавя се на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

 

Превъзходни, уникално вкусни пълнени червени пресни чушки с наденица, яйца и сирене гарнирани със спанак и кисело мляко от България.

РЕЦЕПТАТА

Измийте чушките и отстранете семките. Нарежете меката част под семките на едро заедно с часта около дръжките на чушките. Сипете нарязаните парченца в тава за печене. Обелете, измийте и нарежете лука на едро. Сипете нарязания лук в тавата заедно със слънчогледовото олио. Обелете, измийте и нарежете две от надениците на кръгчета и ги подредете в тавата.

ПРИГОТВЯНЕ НА ПЛЪНКАТА

Разбийте яйцата в купа и добавете кравето бяло сирене. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на средно гъста хомогенна яйчено сиренова смес (плънка). Обелете, измийте и нарежете другите 2 наденици на четвъртинки.

ПЪЛНЕНЕ НА ЧУШКИТЕ

Напълнете чушките с по 1 четвъртинка от надениците и яйчено сиреновата плънка. Оставете малко пространство около отвора на чушките за да не се изсипе плънката при сваряването и запичането им. Ако е останала част от плънката, я разпределете и намажете върху останалите четвъртинки от наденицата.

Подредете чушките в тавата върху лука и наденицата (нарязаната на кръгчета). Подредете четвъртинките от наденицата, които сте намазали с част от плънката, така че да се запекат без да се изсипе плънката. Поставете тавата в предварително загрятата фурна. Запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 15 минути.

Налейте топла към гореща вода от чешмата след изтичане на 15-те минути и след като са се запекли чушките и наденицата с намазаната плънка. Задайте ново време от 50 минути за сваряване и запичане на чушките на фурна без вентилатор на 180 градуса.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за сваряване и запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с капак или отстранете тавата от фурната. Обръщайте чушките внимателно за да се запекат от всички страни.

Измийте спанака и го нарежете на едро. Извадете тавата от фурната около 15 минути преди края на зададените 50 минути. Сипете нарязания спанак заедно със солта в тавата (преценете дали да добавяте сол според солеността на сиренето). Разбъркайте спанака в горещата вода около чушките. Върнете тавата във фурната за да се дозапекат чушките със спанака.

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Подредете по няколко листа от спанака в чиниите. Сипете по 2 супени лъжици кисело мляко в края на листенцата от спанак. Подредете по 2 пълнени чушки и спанак във всяка чиния с по една четвъртинка от намазаната с плънка наденица. Украсете и подредете порциите по ваше желание и усмотрение (брой на чушките, четвъртинки и кръгчета от наденицата и т.н.).

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поръсете готовите порции с лют червен пипер на вкус.

ТЪНКОСТИ И ПОЯСНЕНИЯ

Много е важно да добавите водата след като се е запекла плънката (особено намазаната върху четвъртинките от наденицата). Винаги оставяйте от соса, който се получава при приготвянето на чушките. Сосът придава сочност и запазва свежестта на чушките.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други пълнени и запечени на фурна чушки, салати с пълнени чушки, манджи с червени чушки, наденица и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!