Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Рибна плодово зеленчукова салата "Прасковенорибна перла с кайсии" приготвена от свежа маруля, пресни праскови и сардини от консерва в доматен сос гарнирана с пълнени пресни кайсии и праскови

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за рибна плодово зеленчукова салата "Прасковенорибна перла с кайсии" приготвена от свежа маруля, пресни праскови и сардини от консерва в доматен сос гарнирана с пълнени пресни кайсии и праскови
ЗА РИБНАТА САЛАТА
1. Маруля - 10 бр. листа (големи)
2. Сардини в доматен сос - 1 консерва (125 гр.)
3. Праскови - половин праскова (прясна обелена)
ЗА ГАРНИРАНЕ
1. Праскови - 2,5 бр. (пресни)
2. Кайсии - 2 бр. (пресни)
3. Маруля - листа за украса (6 бр. + по-малки)
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Лимон - резени за гарниране и украса
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

След ябълковата и крушова перла, спретнах и прасковенорибна перла с кайсии. Изключително вкусна, сочна, ароматна и свежа рибна салата със сардини от консерва. Богатство от вкусове с летни, сочни плодове. Салатата е приготвена от 4 основни продукта. Количествата са за 2 големи порции.

РЕЦЕПТАТА
ПРИГОТВЯНЕ НА САЛАТАТА

Измийте марулята листо по листо под течаща вода и я нарежете на едро в купа. Отделете по-хубавите, вътрешни, средни по размер листа, заедно с най-вътрешните малки листа за украса и гарниране. Измийте консервата и изсипете сардините с доматения сос върху марулята. Заделете няколко цели филенца за украса и гарниране. Разбъркайте и намачкайте с вилица до пълно слягане на марулята и овкусяването и със сардините.

Измийте прасковите и кайсиите. Отделете костилките на кайсиите без да ги разрязвате и отделяте напълно. Отделете костилките на прасковите и ги разрежете на половини. Обелете люспата на едната праскова и я разпределете на 2 части (половини). Нарежете едната обелена половина от прасковата на малки парченца и ги сипете в купата с марулята и рибата. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на средно гъста хомогенизирана смес.

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Подредете средните по размер марулени листа в чиниите. Поставете по една необелена половина от прасковата върху листата от марулята. Поставете по една кайсия пред прасковата. Оформете от готовата смес 2 големи и 2 малки топки. Напълнете прасковените половини с по 1 голяма топка а кайсиите с по 1 малка топка. Разрежете на резенчета половината от обелената праскова и украсете порциите по ваше хрумване и усмотрение заедно с най-малките вътрешни листенца от марулята.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Добавете резени лимони за украса и част от сока в салатата само ако прасковите и кайсиите са прекалено сладки и месести. Ако прасковите са сочни не добавяйте лимонов сок. Сочните праскови обогатяват със сока си салатата и се получава голяма вкусотия (вкуснотия), която няма нужда от лимонов сок. Винаги опитвайте на вкус, когато приготвяте дадено ястие и ако е необходимо добавяйте даден продукт за да регулирате и балансирате вкуса.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове плодови и зеленчукови салати с риба, супи, предястия и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!