Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Свински пържоли на фурна "Жоливицириз" запечени с краставици, ориз, копър, стар чесън и малки репи гарнирани с млечна основа от кисело мляко от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за свински пържоли на фурна "Жоливицириз" запечени с краставици, ориз, копър, стар чесън и малки репи гарнирани с млечна основа от кисело мляко от България
ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СВИНСКИТЕ КОТЛЕТИ
1. Свински котлети - 4 бр.
2. Кромид лук - 2 бр.
3. Краставици - 1 бр. (пресни)
4. Ориз - 250 гр.
5. Сол - 1 супена лъжица
6. Малки репи - 3 бр.
7. Копър  - 1 връзка
8. Стар чесън - 5 скилидки
9. Слънчогледово олио - 100 мл.
10. Вода - 3 литра
ЗА ГАРНИРАНЕ
1. Кисело мляко - 6 супени лъжици (за 2 порции)
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Лют червен пипер - поръсва се на вкус
2. Масло -  70 гр.
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Млечната основа с кисело мляко от България в комбинация с копъра, малките репи и краставиците "вплетени" в ориза, придава неимоверна свежест на свинските пържоли.

РЕЦЕПТАТА
ПРИГОТВЯНЕ НА СВИНСКИТЕ КОТЛЕТИ

Измийте пържолите и ги поставете в тава за печене. Измийте краставицата, нарежете я на едро (без да я белите) и я добавете в тавата. Обелете, измийте и нарежете лука на едро. Добавете нарязания лук, солта и слънчогледовото олио в тавата. Налейте топла към гореща вода от чешмата и разбъркайте. Поставете тавата в предварително загрятата фурна. Сварете и леко запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 70 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за варене и запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с капак или отстранете тавата от фурната. Обръщайте пържолите и разбърквайте за да не загорят.

Измийте ориза и го добавете в тавата около 40 минути преди края на зададеното време. Измийте малките репи и копъра. Нарежете копъра на едро а репите на кръгчета. Добавете нарязания копър, малките репи и обеления и нарязан на едро чесън около 30 минути преди края на зададеното време. Досварете и леко запечете котлетите.

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Сипете по 3 супени лъжици кисело мляко в средата на всяка чиния. Поставете по 1 пържола в края на киселото мляко. Оформете ориза с метален ринг (или друг подходящ кухненски съд) на кръгове и го поставете върху киселото мляко във всяка чиния. Украсете с парченца от краставицата, малките репи и стръкчета от копъра. Подреждането на ориза може да е във някаква форма или без подредба. На снимките се виждат и 2-та варианта.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Добавете парченца масло около 5 минути преди края на зададеното време и дозапечете пържолите и ориза с кравето масло. Поръсете готовите порции с лют червен пипер на вкус.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други ястия със свинско месо, ориз, кайма и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!