Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Спаначени български макарони със стафиди "Кренвиршови колелца с къси Загоре" сварени на фурна с кренвирши нарязани на кръгчета с по 3 макарона и свеж спанак, запечени с краве масло и гарнирани с краве бяло сирене от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за спаначени български макарони със стафиди "Кренвиршови колелца с къси Загоре" сварени на фурна с кренвирши нарязани на кръгчета с по 3 макарона и свеж спанак, запечени с краве масло и гарнирани с краве бяло сирене от България
1. Макарони - 1 пакет (къси)
2. Кренвирши - 4 бр. (от 2 до 4 порции)
3. Спанак - 400 гр. (пресен)
4. Стафиди - 30 гр. (натурални)
5. Сол - половин супена лъжица
6. Краве масло - 70 гр.
7. Слънчогледово олио - 150 мл.
8. Вода - 3 литра
ЗА ГАРНИРАНЕ
1. Краве бяло сирене - 200 гр.
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Червен лют пипер - поръсва се на вкус
2. Кашкавал - настъргва се на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Изключително вкусни спаначени български макарони с натурални стафиди и кренвиршови колелца с по 3 къси макарона "Загоре". Приготвих макароните от 3 основни продукта (в основните продукти не включвам подправките, маслата и мерудиите). Стафидите са нежна едва доловима сладка нотка, която се усеща като сладка "изненада" на моменти. Спанакът допълва и обогатява невероятно вкусното сосче  (което оставих в макароните) със свежестта и вкуса на зеления хлорофил. Кравето бяло сирене от България е окончателния щрих, с който гарнирах порциите, падащо като бели "цветчета".

РЕЦЕПТАТА

Изсипете макароните в тава за печене. Измийте, обелете кренвиршите от целофановата опаковка и ги нарежете на средно дебели кръгчета. Поставете по 3 къси макарона във всяко кръгче, така че да не се разкъсат и повредят. Сипете солта, стафидите и слънчогледовото олио. Налейте топла към гореща вода от чешмата до пълно покриване на кренвиршовите колелца. Разбъркайте и поставете тавата в предварително загрятата фурна. Запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 45 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за сваряване и леко запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с капак или отстранете тавата от фурната. Разбърквайте често и обръщайте кренвиршите за да се сварят макароните равномерно без да загорят.

Измийте спанака и ако е нежен и малък не го режете. Сипете спанака в тавата около 10 минути преди края на зададеното време. Разбъркайте и добавете нарязано на тънки парченца краве масло. Досварете и леко запечете до желаната от вас степен.

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Разпределете равномерно количество от готовите макарони със спанака в чиниите. Добавете и подредете (в произволен ред или някаква форма) кренвиршовите колелца върху макароните. Надробете кравето бяло сирене и украсете с листенца свеж спанак.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поръсете готовите порции с лют червен пипер и/или настържете кашкавал на вкус.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове макарони със спанак, кренвирши и краве бяло сирене, спагети и техни"ТЕ" производни.

 

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!