Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Плодова бисквитена млечна солено сладка салата "Марубискви с праскови" приготвена с обикновени бисквити, прясно мляко, маруля, свеж магданоз и краве бяло сирене гарнирана с пълнени праскови и резенчета

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за плодова бисквитена млечна солено сладка салата "Марубискви с праскови" приготвена с обикновени бисквити, прясно мляко, маруля, свеж магданоз и краве бяло сирене гарнирана с пълнени праскови и резенчета
ЗА САЛАТЕНИЯ БИСКВИТЕН КРЕМ
1. Бисквити - 1 опаковка (обикновени от 220 гр.)
2. Прясно мляко - 200 мл.
3. Маруля - четвъртинка
4. Магданоз - четвърт връзка (пресен)
5. Краве бяло сирене - 100 гр.
ЗА ГАРНИРАНЕ
1. Праскови - 2 бр. (пресни)
2. Маруля - листа за украса
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Орехи - за поръсване или украса
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Марулята е невероятен зеленолистен продукт, с който могат да се приготвят различни ястия. Спретнах превъзходна, балансирана и вкусна плодова, бисквитена, млечна, солено сладка салата с пресни праскови. Гарнирах и украсих салатата с пълнени праскови със салатения бисквитен (основен) крем от салатата, резенчета от прасковите и листа от марулята. Салатата може да се хапва като основно ястие, предястие или дори като десерт.

РЕЦЕПТАТА
ПРИГОТВЯНЕ НА САЛАТЕНИЯ БИСКВИТЕН КРЕМ

Сварете прясното мляко и го сипете в купа. Измийте марулята листо по листо под течаща вода за да отстраните пръстта и евентуални други замърсители. Нарежете марулята на едро и я сипете в свареното и горещо прясно мляко заедно с измития и нарязан на едро магданоз. Разбъркайте и намачкайте с вилица и добавете бисквитите постепенно. След всяко добавяне на бисквитите е желателно да разбърквате и намачквате с вилица за да установите и прецените гъстотата на салатения бисквитен крем. Добавете кравето бяло сирене и отново разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на средно гъста хомогенизирана смес (салатен бисквитен крем).

Опитвайте на вкус крема и аго е необходимо добавете прясно мляко за разреждане или сгъстете с бисквити прекалено рядък крем.

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Оформете 2 малки топчета от готовия салатен крем. Поставете по 1 марулено листо в стъклени чаши и разпределете равномерно останалата част от крема в чашите. Измийте прасковите и ако се налага може да обелите част от кората (или цялата кора). Разрежете на две половини едната праскова и я напълнете с малките топчета от салатения бисквитен крем. От втората праскова отрежете резенчета за украса а останалата част я нарежете на средни по големина парченца. Разпределете равномерно нарязаните парченца от прасковата върху салатения бисквитен крем. Поставете в центъра на чашите по една напълнена прасковена половина и украсете с резенчетата от прасковата. Украсете при желание с листенца магданоз (украсете и гарнирайте по ваше хрумване и усмотрение).

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поръсете готовите порции с начупени на едро орехи и/или ги добавете в салатения бисквитен крем.

В  "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове плодови и зеленчукови салати с маруля, бисквитени млечни десерти и техни"ТЕ" производни.

 

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!