Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Бисквитен черешов млечен десерт "Бисквитена череша" приготвен от 3 български продукта с обикновени бисквити, пресни череши и кисело мляко от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за бисквитен черешов млечен десерт "Бисквитена череша" приготвен от 3 български продукта с обикновени бисквити, пресни череши и кисело мляко от България

ЗА БИСКВИТЕНОТО ТЕСТО
1. Бисквити - 200 гр. (обикновени от 220 гр. без масло)
2. Череши - 200 гр.
ЗА ГАРНИРАНЕ
1. Череши - 300 гр.
2. Бисквити - 12 бр.
3. Кисело мляко - 4 супени лъжици (за 2 порции)
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Орехи - добавят се на вкус
2. Мед - добавя се на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Природата ни е дарила с чудесни хранителни продукти. Естествено богатство от витамини, минерали и микроелементи. Съвършенството на природата и нейните дарове пулсират с неописуемия извор на живот. Толкова малко е нужно на човек за да бъде истински щастлив. Млечният десерт от бисквити и череши пак и отново ме връща в онези детски дни, когато природата в България все още беше истинска и недокосната от химикали, подобрители и други форсиращи "ители" растежа на плодовете, зеленчуците и стопанските животни. Превъзходен десерт от само 3 продукта.

РЕЦЕПТАТА
ПРИГОТВЯНЕ НА БИСКВИТЕНОТО ТЕСТО

Начупете бисквитите в купа. Измийте черешите и отстранете костилките. Разпределете черешите на две неравни части (малка и голяма). По-малката част от черешите я нарежете на средни по големина парченца. Сипете нарязаните череши при бисквитите. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на гъста хомогенна смес (бисквитено тесто).

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Сипете по 1 супена лъжица кисело мляко в стъклени чаши или други подходящи за десерти прибори. Начупете по 5 бисквити във всяка чаша. Оформете 2 големи топки от бисквитеното тесто. Поставете бисквитено черешовите топки в центъра на чашите. Сипете по 1 супена лъжица кисело мляко върху топките. Подредете около топките по равно количество от черешите (по-голямата част от черешите). Поставете по 1 цяла бисквита в центъра на всяка топка. Естествено украсата и гарнирането на десерта са по ваше усмотрение и виждане за украсата.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Добавете мед и орехи за украса и подслаждане (особено ако черешите не са много сладки).

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове млечни и бисквитени десерти, печива с плодове, плодови салати и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!