Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Доматена лучена яхния "Наденица с БГсирене и маруля" приготвена на фурна с родопска наденица, кромид лук и пресни домати гарнирана в кладенче от краве бяло сирене и маруля

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за доматена лучена яхния "Наденица с БГсирене и маруля" приготвена на фурна с родопска наденица, кромид лук и пресни домати гарнирана в кладенче от краве бяло сирене и маруля
ЗА ЯХНИЯТА
1. Домати - 1 кг. (пресни)
2. Кромид лук - 3 бр.
3. Наденица - 4 бр.
4. Слънчогледово олио - 100 мл.
5. Сол - половин супена лъжица (съобразете според солеността на сиренето)
6. Вода - 1 литър
ЗА СИРЕНОВО МАРУЛЕНИЯ КРЕМ (КЛАДЕНЧЕ)
1. Краве бяло сирене - 250 гр.
2. Маруля - 1 бр.
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Краве масло - 50 гр.
2. Лют червен пипер - поръсва се на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Свежа и сочна вкусотия (вкуснотия) приготвена на фурна с ароматната родопска наденица. Родопската наденица съдържа подправки и яхнията се овкусява от тях. Оформих свеж елемент - кладенче от свежа маруля и краве бяло сирене. Няма как да предам вкуса, който се получи. Идеален баланс и хармония от взаимно допълващите се продукти.

РЕЦЕПТАТА
ПРИГОТВЯНЕ НА ЯХНИЯТА

Обелете, измийте и нарежете лука на едро. Сипете нарязания лук и измитите и нарязани на едро домати в тава за печене. Обелете, измийте и нарежете наденицата на средно големи парчета. Направете разрези от двете страни на всяко парче. Подредете парчетата в тавата заедно със слънчогледовото олио. Налейте топла към гореща вода от чешмата и добавете солта. Разбъркайте и поставете тавата в предварително загрятата фурна. Сварете и леко запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 50 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за сваряване и запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с хартия или фолио за печене. Обръщайте често наденицата за да се изпече от всички страни.

ПРИГОТВЯНЕ НА СИРЕНОВО МАРУЛЕНИЯ КРЕМ (КЛАДЕНЧЕ)

Измийте марулята листо по листо под течаща вода. Отделете няколко листа от вътрешността на марулята за гарниране и украса. Нарежете марулята на едро в купа и добавете кравето бяло сирене. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на средно гъст сиреново марулен крем. Разпределете крема на 2 части. Оформете от готовия крем 2 големи топки.

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Поставете по 3 големи листа от марулята в чиниите. Поставете топките в средата на чиниите. Притиснете вътрешната част на топките и оформете кладенче. Сипете от доматено лучената яхния в центъра на кладенчетата. Подредете по няколко парчета от наденицата и украсете с листа от марулята и резенчета от доматите.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Добавете нарязано на парченца краве масло около 5 минути преди края на зададеното време и дозапечете до златисто. Поръсете готовите порции с лют червен пипер на вкус.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове яхнии, ястия с наденица, маруля, салати и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!