Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Хлебни сарми "Дивчеснови с наденица" увити в див чесън приготвени на фурна с яйчено млечна заливка от свежи копър и магданоз, кашкавал и кисело мляко от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за хлебни сарми "Дивчеснови с наденица" увити в див чесън приготвени на фурна с яйчено млечна заливка от свежи копър и магданоз, кашкавал и кисело мляко от България

ЗА ХЛЕБНАТА ОСНОВА (ОСНОВНИ ПРОДУКТИ)
1. Хляб - 500 гр.
2. Наденица - 1 бр.
3. Див чесън - 30, 40 листа с част от стеблата
4. Слънчогледово олио - 150 мл.
5. Червен сладък пипер - 1 супена лъжица
ЗА ХЛЕБНОТО ТЕСТО (ЗА УВИВАНЕ)
1. Хляб - 300 гр.
2. Чесън - 4, 5 скилидки
3. Олио - 2 супени лъжици
4. Червен пипер - 1 супена лъжица
ЗА ЗАЛИВКАТА
1. Копър - 4 стръка със стеблата
2. Магданоз - 2 стръка със стеблата
3. Масло - 100 гр.
4. Яйца - 2 бр.
5. Кисело мляко - 1 чаена чаша от 250 гр.
6. Кашкавал - 100 гр.
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Червен лют пипер - добавя се на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Превъзходни мини сармички от див чесън с родопска наденица с ароматна и свежа яйчено млечна заливка с кисело мляко от България.

РЕЦЕПТАТА

ПРИГОТВЯНЕ НА ХЛЕБНАТА ОСНОВА И ПРОДУКТИТЕ ЗА САРМИТЕ

Сипете част от олиото в тава за печене и надробете хляба. Поръсете хляба с червения пипер и поръсете с втората част от олиото. Обелете, измийте и нарежете наденицата на кръгчета. Броят на кръгчетата зависи от броя на сармите, които искате да приготвите. Кръгчетата не трябва да са дебели за да могат да се завият с дивия чесън. Измийте дивия чесън и изберете по едно голямо и едно средно по размер листо. Поставете средното по размер листо в голямото и увийте едно кръгче от наденицата в листата. Подредете една част от сармите върху хлебната основа. Другата част от сармите я увийте в хлебно тесто.

ПРИГОТВЯНЕ НА ХЛЕБНОТО ТЕСТО ЗА УВИВАНЕ НА САРМИТЕ

Надробете хляба в купа и добавете обеления и нарязан на едро стар чесън. Сипете олиото и червения пипер. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на гъста хлебна смес (хлебно тесто). Оформете от хлебното тесто широк кръг и поставете в средата на кръга по една увита в див чесън сармичка. Затворете хлебното тесто с прилепване и притискане за да се захване добре хляба. Процедирайте по същия начин с колкото искате сармички. Подредете ги върху хляба с червения пипер (хлебната основа) до сармичките без хлебно тесто. Поръсете сармите със слънчогледово олио и поставете тавата в предварително загрятата фурна. Запечете на фурна без вентилатор на 170 градуса за около 15 минути. Извадете тавата след изтичане на 15-те минути и залейте сармите със заливката. Дозапечете сармите със заливката за около 30 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно, времето за запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост покрийте с хартия или фолио за печене. За по-равномерно изпичане е желателно да покриете сармите още в началото. Не покривайте сармите плътно. Оставете отвор за циркулация на горещия въздух.

ПРИГОТВЯНЕ НА ЗАЛИВКАТА

Измийте магданоза и копъра и ги нарежете на едри. Сипете нарязаните магданоз и копър в купа и добавете кравето масло. Разбъркайте и намачкайте с вилица. Добавете яйцата и отново разбъркайте и намачкайте. Добавете киселото мляко и настържете кашкавала. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на хомогенна рядка смес (заливка). Заливката не трябва да е прекалено гъста или течна. При получена много гъста заливка, разредете с кисело мляко или сгъстете прекалено рядката смес с кашкавал.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поръсете готовите порции с лют червен пипер на вкус.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове сарми, ястия с див чесън и техни"ТЕ" производни.

 

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!