Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Пълнени червени пресни чушки "Кренвиршови с кашкавал" с плънка от кренвирши с кашкавал и салам, стар чесън и краве масло запечени на фурна с пресен лук и картофи

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за пълнени червени пресни чушки "Кренвиршови с кашкавал" с плънка от кренвирши с кашкавал и салам, стар чесън и краве масло запечени на фурна с пресен лук и картофи
ОСНОВНИ ПРОДУКТИ
1. Чушки - 6 броя
2. Картофи - 2 бр. (средни към големи)
3. Пресен лук - 1 бр. (с перата)
4. Слънчогледово олио - 70 мл.
5. Сол - половин супена лъжица
6. Вода - 2 литра
ЗА ПЛЪНКАТА
1. Кренвирши - 4 бр.
2. Кашкавал- 100 гр.
3. Салам - 50 гр. ("Камчия")
4. Чесън - 6 скилидки
5. Краве масло - 50 гр.
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Червен лют пипер - добавя се на вкус
2. Черен пипер - добавя се на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Пълнените чушки станаха изключително вкусни. Богатство от вкусове носещо сладостта на червените пресни чушки, ароматния пресен лук и млечния запечен кашкавал. Две от чушките ги напълних със салам. Картофите се бяха овкусили от всички продукти и останаха сочни заради по-голямото количество сос.

РЕЦЕПТАТА

Измийте чушките и отстранете семките. Измийте, обелете и разрежете през средата кренвиршите без да ги разрязвате напълно. Нарежете кашкавала на малки парченца. Подредете парченцата кашкавал в разреза на кренвиршите. Обелете чесъна и го нарежете на средни по големина парченца. Поставете по равно количество от нарязания чесън в чушките. Нарежете маслото и поставете по едно парченце масло в чушките. Поставете внимателно кренвиршите с кашкавала в чушките. Останалите две чушки ги напълнете с нарязания на едро салам (може да напълните повече чушки). Подредете напълнените чушки в тава за печене. Измийте и нарежете пресния лук на едро и го добавете в тавата. Обелете, измийте и нарежете картофите на кръгчета. Подредете картофите под чушките. Налейте топла към гореща вода от чешмата. Добавете солта и слънчогледовото олио и разбъркайте. Поставете тавата в предварително загрятата фурна. Сварете и запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 45 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за сваряване и запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с хартия или фолио за печене. Проверете дали картофите са се сварили преди да извадите тавата от фурната.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поръсете готовите порции с лют червен и/или черен пипер на вкус.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други пълнени и запечени на фурна чушки, ястия и салати с кренвирши, салам и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!