Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Хлебна торта "Краставична спаначена с шунка" приготвена с пресни краставици, кромид лук, ронена чубрица и чесън с плънка от спанак, шунка и яйца гарнирана с кисело мляко от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за хлебна торта "Краставична спаначена с шунка" приготвена с пресни краставици, кромид лук, ронена чубрица и чесън с плънка от спанак, шунка и яйца гарнирана с кисело мляко от България
ЗА ХЛЕБНОТО ТЕСТО
1. Хляб - 600 гр.
2. Краставици - 1 бр. (пресни)
3. Кромид лук - 1 бр. (средна към голяма глава)
4. Ронена чубрица - 1 супена лъжица (сушена)
5. Чесън - 5 скилидки
6. Слънчогледово олио - 80 мл.
ЗА ПЛЪНКАТА
1. Спанак - 150 гр. (пресен)
2. Шунка - 180 гр.
3. Яйца - 4 бр.
4. Слънчогледово олио - 100 мл. (за тавата)
ЗА ГАРНИРАНЕ
1. Кисело мляко - 2 супени лъжици (за 2 порции)
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Червен лют пипер - добавя се на вкус
2. Кисело мляко - 200 гр. (за плънката)
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Сочна, вкусна, зелена и свежа хлебна торта, приготвена със спанак, краставици и шунка. Киселото мляко от България обогатява вкуса и е желателно тортата да се гарнира с млякото. 

РЕЦЕПТАТА
ПРИГОТВЯНЕ НА ХЛЕБНОТО ТЕСТО

Надробете хляба в купа и добавете обеления, измит и нарязан на едро кромид лук. Измийте краставицата и я нарежете на средни по големина парченца. Сипете нарязаната краставица в купата заедно с ронената чубрица и слънчогледовото олио. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на гъста хомогенна смес (хлебно тесто).

ПРИГОТВЯНЕ НА ПЛЪНКАТА

Измийте спанака, нарежете го на едро и го сипете в купа. Нарежете шунката и я добавете заедно с яйцата. Разбъркайте и намачкайте с вилица за да се овкусят продуктите.

ОФОРМЯНЕ НА ХЛЕБНАТА ТОРТА И ИЗПИЧАНЕ

Сипете слънчогледовото олио в тава за печене и го размажете равномерно. Разпределете хлебното тесто по цялата тава и го притиснете за да покрие плътно дъното на тавата. Изсипете плънката и я намажете равномерно върху хлебното тесто. Поставете тавата в предварително загрятата фурна. Запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 50 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с хартия или фолио за печене. За по-равномерно изпичане е желателно да покриете тавата след 20-та минута от началото на зададеното време.

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Разрежете хлебната торта на различни по големина и форма парчета. Поставете по 1 парче в чиниите и добавете по 1 супена лъжица кисело мляко. Украсете с листенца спанак.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Добавете кисело мляко при приготвянето на плънката и го разбъркайте до хомогенизиране. Добавете червен лют пипер при приготвянето на хлебното тесто и/или поръсете готовите порции на вкус.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове хлебни торти с краставици, спанак и колбаси, хлебни печива и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!