Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Българска студена млечна супа "Каймянотиквичкови кюфтенца" запечена на фурна с кюфтенца от овкусена кайма с тиквички, мерудии и свеж копър в млечно чеснов сос с орехи и кисело мляко от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за българска студена млечна супа "Каймянотиквичкови кюфтенца" запечена на фурна с кюфтенца от овкусена кайма с тиквички, мерудии и свеж копър в млечно чеснов сос с орехи и кисело мляко от България
ЗА ОВКУСЯВАНЕ НА КАЙМАТА
1. Кайма - 500 гр. (готова, свинска)
2. Тиквички - половин тиквичка (голяма)
3. Ронена чубрица - 1 супена лъжица
4. Червен пипер - 1 супена лъжица (сладък)
5. Черен пипер - 1 чаена лъжичка
6. Кромид лук - 1 бр.
7. Копър - четвърт връзка (пресен)
ЗА МЛЕЧНО ЧЕСНОВИЯ ТИКВИЧКОВ СОС
1. Тиквички - половин тиквичка (голяма, за 2 порции)
2. Кисело мляко - 400 гр. (за 2 порции)
3. Орехи - 50 гр. (сурови)
4. Чесън - 5 скилидки
5. Копър - половин връзка (пресен)
6. Сол - половин чаена лъжичка (преценете според солеността на каймата)
7. Вода - 200 мл. (за тавата)
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Лют червен пипер - добавя се на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Кой българин не обича тиквички в  кисело мляко с орехи, чесън и свеж копър? Тиквичките в млечен сос с кисело мляко от България са една от най-любимите традиционни млечни супи. Осъвремених рецептата с кюфтенца от овкусена кайма с тиквички и предимно български мерудии. Млечната супа се получи изключително вкусна, ароматна, свежа и полезна.

РЕЦЕПТАТА
ОВКУСЯВАНЕ НА КАЙМАТА

Поставете каймата в подходящ домакински съд за овкусяване (може да я овкусите в тавата). Обелете, измийте и нарежете лука на едро. Сипете нарязания лук при каймата заедно с червения пипер, ронената чубрица, черния пипер и измития и нарязан на едро копър. Разпределете тиквичката на две неравни части. Нарежете по-малката част на средни по големина парченца. Сипете нарязаните парченца при каймата с мерудиите. Размесете каймата до хомогенизиране.

ОФОРМЯНЕ НА КЮФТЕНЦАТА И ИЗПИЧАНЕ

Нарежете втората част от тиквичката на кръгчета и ги подредете в тава за печене. Оформете от каймата кюфтенца с големината на пинг-понг топчета. Подредете кюфтенцата върху тиквичките. Налейте топла към гореща вода от чешмата и добавете солта. Разбъркайте и поставете тавата в предварително загрятата фурна. Запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 45 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с хартия или фолио за печене.

ПРИГОТВЯНЕ НА МЛЕЧНО ЧЕСНОВИЯ ТИКВИЧКОВ СОС

Настържете орехите на малко кухненско ренде за едно с обеления чесън. Сипете в купа настърганите орехи и чесън. Измийте копъра, нарежете го на едро и го сипете в купата заедно с киселото мляко. Разбъркайте и добавете изпечените тиквички заедно със соса, който се получава при изпичането на кюфтенцата с тиквичките. Разбъркайте и оставете поне 15 минути тиквичките в млечния сос за да се овкусят.

ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Разпределете равномерно млечно чесновия тиквичков сос в стъклени чаши. Подредете кюфтенцата и ги украсете с ядки суров орех и/или стръкчета копър.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поръсете готовите порции с червен лют пипер на вкус.

В "Свързани продукти" вижте рецептитe на други видове млечни супи, яхнии и ястия с кюфтета, кайма, тиквички и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!