Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Картофени палачинки "Наденицови с БГмерудии" изпечени на фурна с плънка от родопска наденица, червен сладък пипер, ронена чубрица и чесън глазирани с яйца

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за картофени палачинки "Наденицови с БГмерудии" изпечени на фурна с плънка от родопска наденица, червен сладък пипер, ронена чубрица и чесън глазирани с яйца
ЗА СВАРЯВАНЕ
1. Картофи - 1 кг.
2. Наденица - 2 бр. (родопска)
3. Кромид лук - 1 бр. (голяма глава)
4. Сол - 1 равна супена лъжица
5. Вода - 2 литра
ЗА КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ
1. Ронена чубрица - 1 супена лъжица
2. Червен пипер - 1 супена лъжица (сладък)
3. Слънчогледово олио - 150 мл. (или 100 гр. масло)
4. Чесън - скилидки
5. Брашно - 250 гр.
ГЛАЗИРАНЕ
1. Яйца - 1 бр.
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Дафинов лист - 1 листенце
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

От тази рецепта приготвих 3 вида ястия (картофена пита, картофени палачинки и картофено руло). Всичките ястия станаха изключително вкусни и се приготвят сравнително бързо (особено ако сте сварили предварително картофите и наденицата).

РЕЦЕПТАТА
СВАРЯВАНЕ НА КАРТОФИТЕ С НАДЕНИЦАТА

Обелете, измийте и нарежете картофите и лука на едро. Сипете нарязаните картофи и лук в тава за печене и налейте топла към гореща вода от чешмата. Обелете, измийте и нарежете наденицата на големи кръгчета. Добавяте я към картофите и сипете олиото и солта. Разбъркайте продуктите и поставете тавата в предварително загрятата фурна. Варете и леко запечете (наденицата) на фурна без вентилатор на 190 градуса за около един час.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за варене и запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, покрийте с капак или отстранете тавата от фурната.

ПРИГОТВЯНЕ НА КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ

Пробвайте дали картофите са се сварили (варят се до размекване) и извадете тавата от фурната при сварени и омекнали картофи. Извадете наденицата с решетъчна лъжица. Намачкайте картофите до пюре. Ако има много вода (сос от варенето), добавете брашно за сгъстяване. Добавяйте брашното лъжица по лъжица и разбърквайте за да прецените гъстотата на пюрето (пюрето не трябва да е много гъсто, нито много рядко). Сипете чубрицата и червения пипер и отново разбъркайте до получаване на средно гъсто хомогенизирано пюре.

ГАРНИРАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ПАЛАЧИНКИТЕ

Сипете една лъжица от пюрето в намазана с олио тава за печене. Оформяте кръг от пюрето. Нарязвате наденицата на дребни късчета. Подреждате ги в средата на картофената палачинка. Нарязвате чесъна на средни по големина парченца и ги добавяте върху наденицата. Сипвате още една част от пюрето за да покриете плънката. В отделна купа разбивате едно цяло яйце. Сипвате с лъжица от яйцето върху картофената палачинка. Запичате на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 25 минути.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Поставяте едно листо дафинов лист на произволно място. Не трябва да се прекалява с дафиновия лист, защото може да придаде горчивина на ястието. В зависимост от големината на яйцето, с едно яйце може да намажете всичките ястия. Ако е необходимо може да разбиете още едно яйце за намазване.

В "Свързани продукти" може да намерите други производни ястия. На някои от снимките се виждат и другите видове ястия, които са изпечени, както и първата основна част по сваряването на картофите с наденицата, които са общи за 3-те вида ястия.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!