Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Салата "Ябълкова сиренова червена чушка" от жълти ябълки, краве бяло сирене и пресни червени чушки, гарнирана с резенчета чушка

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за салата "Ябълкова сиренова червена чушка" от жълти ябълки, краве бяло сирене и пресни червени чушки, гарнирана с резенчета чушка


1. Жълти ябълки - 2 бр.
2. Червени чушки - 1 бр.
3. Краве бяло сирене - 200 гр.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Само три български продукта сътворяват съвършения вкус. Нищо повече не слагайте в тази салата. Давам имена на салатите, които измислям за да се отличават от всички варианти на другите салати, които съм приготвяла. Понякога толкова се изненадвам от превъзходния и балансиран вкус, който постигам без никакви подправки и с възможно най-малко продукти. Количеството, което съм описала е за 2 порции.

РЕЦЕПТАТА

Измийте чушката и отстранете семките. Нарежете чушката на малки парченца и няколко тънки и по-дебели ивички за украса. Сипете парченцата в купа. Добавете кравето бяло сирене. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на средно гъста хомогенна смес. Измийте ябълките с гъба и веро. Извадете вътрешната част със семките. Нарежете ябълките на средни по големина резени. Подредете резените в кръг.

ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Оформете две средно големи топки от сиреновата смес. Поставете по 1 топка в средата между резените ябълка. Подредете ивичките чушка между резените ябълка в произволна форма. Поставете по една по-дебела ивичка от чушката в средата на топките. От останалата смес направете по три малки топки за всяка порция. Поставете топките между резените ябълка. С останалата смес покрийте всеки резен ябълка. От сместта може да поръсите малки късчета между резените.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове плодови и зеленчукови салати с ябълки, салати от 3 продукта и техни производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!