Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Млечен десерт "Кромидтиквичков с фъстъци" приготвен със сладко от кромид лук, тиквички, сурови фъстъци и кисело мляко от България

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за млечен десерт "Кромидтиквичков с фъстъци" приготвен със сладко от кромид лук, тиквички, сурови фъстъци и кисело мляко от България
ЗА СЛАДКОТО
1. Кисело мляко - 500 гр.
2. Сладко от кромид лук, тиквички и сурови фъстъци - 350 гр.
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Мед - 100 мл.
2. Орехи - 100 гр. (сурови)
3. Сметана - 4 супени лъжици (заквасена)
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Млечните десерти обикновено ги спретвам с кисело мляко от България. Така реших да приготвя млечен десерт с кисело мляко и сладко от кромид лук, тиквички и суров фъстък.

РЕЦЕПТАТА

Сипвате по около една супена лъжица от сладкото в стъклени чаши, чаши за мелба или други подходящи съдове. Като загребвате с лъжицата се стремете да има от всички продукти, които съдържа сладкото. В случая това са лук, тиквички и фъстъци. Добавете кисело мляко. Количеството кисело мляко е според големината на чашата. В по-малки чаши може да поставяте по една супена лъжица. В по-големи чаши може до 3 супени лъжици с връх. Върху киселото мляко добавете по няколко лъжици от сладкото. Лъжиците ги съобразете според големината на чашите. Отделно може да добавите от сиропа на сладкото. Когато загребвате с лъжицата се старайте да не наранявате тиквичките. По-хубавите и цели кръгчета може да ги оставите за най-отгоре и да ги подредите ако желаете. Украсете с цели кръгчета тиквички и фъстък. Фъстъците също може да ги подредите според вашето виждане.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Добавете начупени на едро орехи, мед или сметана. Количествата, които съм описала са приблизителни и са за 2 малки чаши и 2 големи чаши за мелби. Имайте предвид, че това сладко е достатъчно сладко и добавянето на мед може да е за украса особено ако имате мед на кристали.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други млечни десерти със сладко от най-различни плодове и зеленчуци, печива, кексове, торти и техни"ТЕ" производни.

 

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!