Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Студена българска супа с топчета "Спаначено сиренови топчета" от спанак и краве бяло сирене с кисело мляко от България, краставици, копър, сурови орехи и стар чесън гарнирана с крутони "Червенопиперкови с кромид лук"

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за студена българска супа с топчета "Спаначено сиренови топчета" от спанак и краве бяло сирене с кисело мляко от България, краставици, копър, сурови орехи и стар чесън гарнирана с крутони "Червенопиперкови с кромид лук"
1. Краставици - 2 бр.
2. Кисело мляко- 400 гр.
3. Сурови орехи - 50 гр.
4. Стар чесън - 6 скилидки
5. Слънчогледово олио - 150 мл.
6. Копър - 1 връзка
7. Вода - 500 мл.
ЗА СПАНАЧЕНО СИРЕНОВИТЕ ТОПЧЕТА
1. Спанак - 100 гр.
2. Краве бяло сирене - 250 гр.
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Минерална вода - 500 мл.
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Невероятно вкусна българска супа вплела бяло, зеления и червен цвят на България. Супата носи заряда на природната освежаваща и ободряваща сила на моята мила родна страна България. Обичам страната си! Любя, тача и милея...

Рецептата в по-голяма си част е известна на всеки българин. Добавих спаначено сиренови топчета.

РЕЦЕПТАТА

Измийте краставиците и ги настържете на едро в купа. Измийте копъра и го нарежете на дребно. Сипете копъра в купата. Обелете чесъна и го настържете на дребно заедно със суровите орехи. Добавете чесъна и орехите в купата. Сипете слънчогледовото олио заедно с киселото мляко и разбъркайте. Налейте студена вода от чешмата или минерална вода в кофичката от млякото. Разбъркайте и оберете млякото от стените на кофичката за да се "овкуси" водата. Сипете овкусената вода в купата и разбъркайте до получаване на средно гъста хомогенизирана студена, млечна супа.

ПРИГОТВЯНЕ НА СПАНАЧЕНО СИРЕНОВИТЕ ТОПЧЕТА

Измийте спанака и го нарежете на едро. Сипете спанака в купа и добавете кравето бяло сирене. Разбъркайте и намачкайте с вилица до образуване на гъста хомогенизирана смес (спаначено сиренов крем). Оформете малки топчета от готовата смес.

ОФОРМЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ

Сипете от млечната супа в стъклени купи или друг вид подходящи кухненски съдове за студени супи. Поставете по няколко топчета в супата и украсете със стръкчета копър, листенца спанак и цели орехови ядки.

ТЪНКОСТИ

Преценете дали да добавяте сол в млечната супа според солеността на кравето бяло сирене. Спаначено сиреновите топчета осоляват и овкусяват студената млечна супа. За една порция са подходящи поне 4 или 5 топчета. Поднесете супата с крутони "Червенопиперкови с кромид лук.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове студени супи, различни видове смеси и кремове за оформяне на топчета "орехчета" и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!