Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Ориз "Доматен с карначета" запечен на фурна с кромид лук, пресни домати, слънчогледово олио и карначета гарниран със свеж магданоз

ПРОДУКТИ: Приблизителни количества за ориз "Доматен с карначета" запечен на фурна с кромид лук, пресни домати, слънчогледово олио и карначета гарниран със свеж магданоз

1. Ориз - 300 гр.
2. Кромид лук - 2 бр.
3. Слънчогледово олио - 150 мл.
4. Домати - 1 бр. (голям или 2 средни)
5. Сол - 1 супена лъжица
6. Карначета - 500 гр.
7. Вода - 3 литра
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Чесън - добавя се на вкус
2. Магданоз - половин връзка
3. Краве масло - добавя се на вкус
4. Червен лют пипер - добавя се на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Оризът с пресни домати е едно от любимите ми ястия. Често майка ми готвеше този вид ориз като гарнитура за различни печени меса. Реших да осъвременя рецептата като добавих карначета и ги запекох заедно с ориза. Рецептата, която описвам е с 3 основни продукта (без подправките като сол, олио и др.) и може да се хапва от постещи хора ако не се добавят карначетата.

РЕЦЕПТАТА

Обелете, измийте и нарежете лука на едро. Сипете лука в тава за печене. Измийте домата, нарежете го на едро и го добавете при лука заедно със слънчогледовото олио. Запържете лука с доматите на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 15 минути. Измийте ориза и го добавете след изтичане на 15-те минути. Разбъркайте и налейте топла към гореща вода от чешмата. Добавете солта, разбъркайте я и задайте време за сваряване и запичане. Варете и запечете на фурна без вентилатор на 180 градуса за около 50 минути.

ВНИМАНИЕ: Всяка фурна е различна и съответно, времето за сваряване на ориза и запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост разбърквайте и/или покрийте с хартия или фолио за печене.

Нарежете карначетата на средни по размер парчета. Навийте ги и ги подредете върху ориза щом водата поизври. Щом карначетата се запекат ги обърнете за да се запекат и от другата страна.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Нарежете маслото на парченца и го добавете заедно с нарязания на едро чесън около 5 минути преди края на зададеното време. Магданозът го добавете с маслото и чесъна или поръсете и украсете готовите порции с измития и нарязан на едро магданоз. Поръсете с лют червен пипер готовите порции.

В "Свързани продукти" вижте рецептите на други видове основни постни и непостни ястия с ориз, супи с ориз и техни"ТЕ" производни.

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!