Сайт за българска кухня!

Разсъждения на ум и танци за отмора!

 

ПИПЕРКОВО - ЧЕСНОВА ЛЮТИКА

ЛЮТИКА С ТИКВИЧКИ И КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ

СЛАДОЛЕДИ - ДОМАШНИ

ХЛЕБЕН СЛАДОЛЕД С КРУШИ

Подходящ за постещи хора

МЛЕЧЕН ГРОЗДОВ ДЕСЕРТ СЪС СЛАДКО

ЛИМОНОВОГРОЗДОВ С КАЙСИИ, СТАФИДИ И ТУЧЕНИЦА

КОТЛЕТИ НА ФУРНА

ШПИКОВАНИ ПЪРЖОЛИ С МОРКОВИ И ЧЕСЪН

ПИЦА ЗАМЕСЕНА С БРАШНО

ГАРНИРАНА С КРАСТАВИЦИ, КРАВЕ БЯЛО СИРЕНЕ И КОПЪР

СКАРА

КЮФТЕТА ОТ ОВКУСЕНА КАЙМА С МАГДАНОЗ

Гювечета "Луканкови с БГсирене и тиквички" запечени на фурна с луканка, краве бяло сирене, моркови, домати, лютеница, стар чесън, кромид лук и яйца

ПРОДУКТИ за гювечета "Луканкови с БГсирене и тиквички" запечени на фурна с луканка, краве бяло сирене, моркови, домати, лютеница, стар чесън, кромид лук и яйца
ОСНОВНИ ПРОДУКТИ
1. Тиквички - 1 бр.
2. Луканка - 50 гр.
3. Краве бяло сирене - 300 гр.
4. Домати - 1 бр.
5. Моркови - 2 бр.
6. Кромид лук - 1 голяма глава или 2 средни
7. Яйца - 2 бр.
ПОДПРАВКИ И МЕРУДИИ
1. Ронена чубрица - 1 супена лъжица
2. Червен сладък пипер - 1 супена лъжица
3. Слънчогледово олио - 50 мл.
4. Магданоз - половин връзка
5. Лютеница - 2 супени лъжици
6. Вода - 300 мл.
7. Чесън - 10 скилидки
ПО ЖЕЛАНИЕ
1. Масло - 50 гр.
2. Кромид лук - 1 средна глава
3. Мариновани печени люти чушлета - 2 бр. или на вкус
РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В ТАБА "СНИМКИ ОТ РАБОТНИЯ ПРОЦЕС"

Уникално вкусни гювечета с тиквички, луканка и сирене се получиха. Лютеницата овкуси всички продукти и при запичането се носеше аромат на печени домати и чушки.

РЕЦЕПТАТА

Сипете по 2 супени лъжици слънчогледово олио във всяко гювече. Измийте и нарежете тиквичката на средни по големина парченца. Разпределете парченцата равномерно в 2-те гювечета. Нарежете лука на едро и го добавете върху тиквичките. Нарежете морковите на кръгчета и ги добавете върху лука. Всички продукти ако са по 1 брой ги разпределяте на две равни части за 2-те гювечета или съответно поставяте по цял продукт в гювече както е с морковите. Нарежете кравето бяло сирене и го подредете върху морковите. Поръсете с ронена чубрица и червен сладък пипер. Поръсете върху подправките по половин супена лъжица олио във всяко гювече. Стремете се олиото да минава през подправките. Нарежете чесъна на средни по големина парченца и го добавете.

Сипете по около 150 мл. хладка вода от чешмата в чаши или друг съд. Добавете по лъжица лютеница във всяка чаша. Разбъркайте до пълното разтваряне на лютеницата. Изсипете равномерно сместта във всяко гювече. Затворете гювечетата и ги поставете във фурната. Запечете на фурна без вентилатор на 170 градуса за около 50 минути.

ВНИМАНИЕ: Фурните са различни и съответно времето за запичане е ориентировъчно. Наблюдавайте процеса на запичане и при необходимост, отстранете гювечетата от фурната.

Към средата на зададеното време извадете гювечетата. Наредете по равно количество луканка. Имийте и нарежете домата на две половинки. Всяка половинка нарежете на едро. Добавете парченцата домат във всяко гювече. Измийте и нарежете магданоза на едро. Добавете го и леко разбъркайте само в горната част. Добавете по 1 яйце във всяко гювече. Внимавайте да не се разлее жълтъка. И да се разлее не влияе на вкуса. И при двата варианта вкусът е ненадминат.

Затворете гювечетата и отново ги поставете във фурната. Дозапечете за около 30 минути.

ПО ЖЕЛАНИЕ

Добавете масло върху сиренето. Може да добавите допълнително количество кромид лук върху чесъна. Аз съм добавила и определено гювечетата стават по-вкусни с повече масло и лук. Ястията с масло и лук стават по-вкусни и никога не са в повече. Добавете печени люти чушлета и/или магданоз за украса и поръсване.

В "Свързани продукти" може да видите рецептите на други ястия със сирене, луканка, яйца, маринованите чушлета, тиквички и техни производни.

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

РАЗМИСЛИ

Мислете на ум! Транспортирането на мисли е безплатно!

 

ТЕЛЕПАТИЧНО

ТЕЛЕПАТИЧНО

Разсъждавайте и споделяйте с нас телепатично!

 

ПРАВО

ПРАВО НА РАЗСЪЖДЕНИЕ

Всеки има право да разсъждава на ум без да споделя!